Drama u Budvi: Uhapšeni gradonačelnik i predsjednik Skupštine općine

Gradonačelnik Budve Marko Carević i predsjednik Skupštine općine (SO) Budva Krsto Radović uhapšeni su jutros ispred zgrade Općine.

Uhapšeni su i menadžer Općine Budva Milo Božović, sekretar za investicija Mladen Mikijelj, Nikola Jovanović, šef Carevićevog kabineta, kao i Đorđe Vujović, Carevićev savjetnik.

Uhapšeni su i sin i brat Marka Carevića.

Prethodno je kordon policije pokušao da uvede Upravnu inspekciju u zgradu Općine Budva. Njih su tada ispred ulaza dočekali Carević i Radović.

Policija upotrijebila hemijska sredstva, a polomljena su stakla na zgradi Općine budva.

Općinski funkcioneri i građani okupili su se rano jutros u prostorijama Općine Budva, nakon što je desetak kombija punih policije jutros stigao.

U zgradi su tada bili gradonačelnik Marko Carević i predsjednik parlamenta Krsto Radović. Policijski kordoni bili su postavljeni oko zgrade, a gradski bulevar je blokiran i njime je sabranjen saobraćaj, pišu Vijesti.me.

Kompletan grad je pod policijskom opsadom.

Carević je ranije poručio da je na sceni okupacija Budve.

– Ako Upravna inspekcija dođe u radno vrijeme, potpuno smo otvoreni, nema potrebe da se radi ova opsada i okupacija Budve. Ovakva okupacija se ne pamti ni za vrijeme najvećih okupatora na ovim prostorima. Mi poštujemo zakone ove države. Ono sto ne prihvatamo je da Upravna inspekcija kao nenadležna, svojim zapisnikim postavlja navodno novu većinu. To je prekoračenje ovlašćenja i podnijeli smo protiv toga krivične prijave. Jedino ko je nadležan je Upravni sud. Ovdje se zakoni ne poštuju od onih koji ih kreiraju – kazao je ranije jutros Carević.

U kancelariji Radovića kao podrška su bila i četiri poslanika Demokratske Crne Gore.
U zgradi je bili više od 100 ljudi, vrata su bila blokirana Opštine, kao i sluzbeni ulaz gdje je bilo parkirano vozilo.

Ispred zgrade Opštine su pristalice Demokratskog fronta (DF), Demokratske Crne Gore, Socijalističke narodne partije (SNP) i Građanskog pokreta URA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79