Drama u Hercegovini: Mostarski otpad na putu za Konjic i Jablanicu?

Na društvenim mrežama se pojavila informacija da se otpad koji se do sada odlagao na mostarskoj deponiji Uborak, namjerava odlagati na području Jablanice i Konjica.

Navodno smeće se odvozi iz dijelova grada koje posjećuju turisti.

Tragom ove informacije smo kontaktirali ove dvije lokalne zajednice.

Iz Službe za odnose s javnošću općine Jablanica su poručili da uopšte nemaju takvu informaciju odnosno da to čuju prvi put, piše Radiosarajevo.

Jablanički gradonačelnik Salem Dedić nije odgovarao na naš telefonski poziv.

S ovom informacijom nisu upoznati ni vlasti Konjica. Kao i njegov kolega u Jablanici, načelnik Konjica Emir Bubalo također nije odgovarao na telefonski poziv.

(Nova) mostarska kriza sa smećem, podsjetio je Bljesak, nastala je nakon što su građani blokirali ulaz na deponiju prosvjedujući zbog zagađenja ali i odvoza opasnog otpada kakav je bio mulj iz mostarskih pročistača u kojem su nađene otrovne tvari i pokazatelji da on sadrži i piralen.

Nezvanično saznajemo da su fotografisani konvoji vozila koji prevoze otpad, a koji se kreću u pravcu Konjica.

Navodno je i policija na području Jablanice primjetila ova vozila.

Građani Jablanice i Konjica su uznemireni ovom vijesti, pa se na društvenim mrežama pojavljuju informacije o blokadi puteva. A, za dogovor oko konačnog odvoza smeća nakon osam dana blokade deponije ipak će se sačekati sastanak koji se odražava danas u Graskoj vijećnici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments