Drama u Kantonalnom sudu Sarajevo: Pokušao da napadne policajca, pa ga savladali

Prava drama odvijala se danas u popodnevnim satima u holu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom prilikom je uhapšen B. J. , a dvojica sudskih policajaca su zatražila liječničku pomoć.

Kako su na ispričali očevici, u jednom trenutku u holu suda začula se žestoka svađa i galama, a potom i vriska.

– Vidio sam više sudskih policajaca koji su držali krupnijeg momka koji je ležao na tlu. Nakon što su ga vezanog podigli, odveli su ga u jednu prostoriju u prizemlju. Ubrzo je došla i Hitna pomoć-kazao nam jedan od očevidaca.

Kako je za portal “Avaza” potvrdio direktor Sudske policije Federacije BiH Dženad Grošo o incidentu su odmah obaviješteni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

– Došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane jednog lica prilikom ulaza u zgradu suda. Upozoren je od strane sudskih policajaca, nije poštovao naredbe i krenuo je na našeg službenika da ga udari. Dvojica sudskih policajaca savladali su njegov otpor, vezali ga, a pozvana je i Hitna pomoć. Naši službenici su otišli u Opću bolnicu da im se utvrdi stepen povreda. Lice će biti predato MUP-u Kantona Sarajevo na dalju obradu – kazao nam je Grošo.

Napomenuo je da ukoliko se utvrdi da je u pitanju napad na službenu osobu, o svemu će biti obaviješten i dežurni tužilac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79