Drama u KPZ-u Sarajevo: Šest pritvorenika se ošugalo!

Nekoliko pritvorenika ošugalo se prije nekoliko dana u KPZ-u “Miljacka” u Sarajevu.

Kako saznajemo, riječ je o pritvorenicima i zatvorenicima koji su boravili u sobi s jednim uhapšenim migrantom. Zbog novonastale situacije svi su sada u inkubaciji.

Pojedini zatvorenici pisali su čak i svojim advokatima, zbog čega je u Kantonalnom sudu u Sarajevu otkazano za sutra planirano ročište.

Informaciju o zarazi potvrdio nam je i direktor KPZ-a u Sarajevu Faruk Zubčević. Ali, kako kaže, još nisu sigurni radi li se baš o šugi, jer postoji više tipova ove zaraze.

– Ovdje je indiciran državljanin Libije, koji je bio u sobi s još pet osoba. U skladu s Pravilnikom, obavili smo pregled ostalih pet pritvorenika, nanijeli potrebnu tekućinu i kompletnu prostoriju izolirali. Poslije ove procedure slijedi kupanje, a to će se desiti u ponedjeljak. Također, sve njihove stvari će biti uklonjene, posteljina, kreveti, a uslijedit će i deratizacija sobe – kaže Zubčević za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79