Drama u Krajini: Mladi igrač napao sudiju nakon utakmice, morala reagovati i policija

Na nedavnoj nogometnoj utakmici Omladinske lige BiH između GNK Bratstvo i FK Ljubić u Bosanskoj Krupi došlo je do neugodnog incidenta koji je zahtijevao intervenciju policije.

Utakmica, odigrana prije tri dana, bila je predmet interesovanja lokalne sportske zajednice, ali i izazov za sudije na terenu. Nakon što je sudija označio kraj utakmice i igrači su se povukli u svoje svlačionice, dogodilo se neočekivano.

Mladi igrač, M.A. (19), nije otišao u svlačionicu kao ostali, već je umjesto toga krenuo prema prostorijama namijenjenim sudijama. Tamo je verbalno napao sudiju P.I., što je izazvalo potrebu za intervencijom policije.

Sudija P.I. brzo je reagirao pozivom policiji, koja je stigla na mjesto događaja. Dolaskom policijske patrole, mladi igrač se smirio i prihvatio prekršajni nalog za narušavanje javnog reda i mira.

Nasilje i agresija nikada nisu prihvatljivi na sportskim terenima, a svaki takav incident zahtijeva odgovarajuću reakciju i sankcije.

Lokalna sportska zajednica i nadležne institucije trebaju nastaviti s provođenjem mjera sigurnosti na sportskim događajima kako bi se osigurala sigurnost i poštovanje za sve uključene strane. Ovaj incident treba poslužiti kao podsjetnik svima da je sportsko nadmetanje prilika za izgradnju zajedništva i poštovanja, a ne za nasilje i nepoštovanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79