Drama u Mostaru: Porodicu Smoljo izbacuju iz stana jer je dodijeljen drugoj osobi

Mostarska podorica Smoljo, koja je 1999. godine kupila stan na adresi Fra. Didaka Buntića, jutros je dobila rješenje o deložaciji jer je 2007. godine isti stan dodijeljen Ljiljani Gašić odlukom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja HNK.

Vlasnica Snježana Smoljo se deložaciji žestoko usprotivila i nije dozvolila ulazak u svoj posjed, tvrdeći kako se na njoj i njenoj porodici nezakonito demonstrira sila i provodi pravni linč.

“Ovo je demonstracija sile i moći, ovo je pravni linč, čisti kriminal koji se radi nama običnim ljudima, jer nemamo moćnike i silnike koji nam mogu čuvati leđa, niti dovoljno novca da ih potplatimo. Taj silnik i moćnik koji je naredio, ne deložaciju nego istjerivanje iz mog posjeda, vlasničkog jedan kroz jedan, je čovjek koji je izdao rješenje o mom protjerivanju iz vlastitog stana. To je ministar građena i prostornog uređenja Suad Hasandedić. On je taj silnik i moćnik koji potpisuje rješenja bez obzira na to što u tom rješenju postoji klauzula koja je protuzakonita, a pronašao ju je moj pravnik”, kazala je Smoljo na vratima svog posjeda, odlučna braniti imovinu.

Pojasnila je kako spor u vezi sa stanom traje 14 godina i vodi se na tri suda te da u tom periodu nije moguće izvršiti deložaciju koja je naložena bez odluke suda.

“U sanduku ćete me iznijeti odavde, ali neće moći”, kazala je Smoljo izvršiocima deložacije na ulaznim vratima svoga stana.

Nakon dramatičnog stanja u zgradi u ulici Fra Didaka Buntića akcija je zasad obustavljena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79