Drama u Šemunici, opasni vepar dugim kljovama nanio povredu keruši Brnji

Lovci lovačke sekcije (LS) iz Babića, u subotu su na lokaciji Sjajtovac u lovištu Šemunica, odstrijelili vepra-kapitalca teškog oko 200 kiograma.

Njega je odstrijelio lovac Sabahudin Spahić. Prilikom lova, opasna zvijer je u lovištu Šemunica na lokalitetu Sjajtovac, dugim kljovama u borbi „prsa u prsa“ teško ozlijedila hrabru kerušu Brnja, vlasnika Ibrahima Halilovića. Ranu su sanirali veterinari u Gračanici i ona nije u životnoj opasnosti.

  • Lovci-pripravnici Halilović, Kahvedžić i Iljazović

    Lovci-pripravnici Halilović, Kahvedžić i Iljazović

Iskusni i aktivni lovac LS Babići Sadmir Avdić je kazao da su se ove godine veprovi u napuštenim naseljima Gornji i Donji Skipovac namnožili do te mjere da su proljetos u selima Džakule i Doborovci iz zemlje vadilio zasijano sjeme kukuruza, pa su vlasnici parcele presijavali i tri puta.

Na niovu LD „Srndać“ planirano je da se odstrijeli 21 štetočina, ali je vjerovatno da će se odstrijeiti desetak komada više, jer to od lovaca traže vlasnici njiva u selima jeverno od Gračaice prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79