Drama u školi: Učenik osmog razreda udario nastavnicu u glavu, a onda počeo da plače

Nastavnica fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi “Nikola Tesla” u Rakovici završila je kod ljekara pošto ju je jedan od učenika udario u glavu.

Do incidenta je došlo na času fizičkog, a nesretna nastavnica je nastradala u pokušaju da prekine sukob dvojice učenika osmog razreda. Oni su se, kako saznajemo, sukobili na samom početku časa, a kada je profesorica prišla i pokušala da ih razdvoji, jedan od njih ju je, u gužvi, slučajno pesnicom udario u glavu i nanio joj povredu u predjelu uha.

– Ovo nije prvi put da se učenici sukobljavaju, prije desetak dana je, takođe na času, izbila tuča, a škola ne reaguje u dovoljnoj mjeri da to spriječi. Nastavnica je, kada je tuča započela, pošla da ih razdvoji, ali je prišla jednom učeniku s leđa i na taj način slučajno zadobila povredu – priča Milica, čije dijete pohađa OŠ “Nikola Tesla”.


Direktor škole Stanislav Stevuljević potvrdio je za Blic da je u školi i ranije bilo koškanja među đacima, ali da se sve “svodilo na gurkanje”, te da nije bilo ozbiljnijih incidenata, piše Srpskainfo.

– Kada je učenik slučajno udario razrednu, tuča je odmah prestala, a on je počeo da plače kad je shvatio šta je uradio. Protiv oba učenika biće pokrenut disciplinski postupak, prije svega zato što su stupili u međusobni sukob – kaže direktor, koji dodaje da situaciju otežava to što je jedan od ove dvojice učenika imao sličan incident prije samo 10 dana.

On dodaje da slučaj nije prijavljen policiji “jer to nije u njihovoj nadležnosti”, ali da škola ima obavezu da incident, naročito jer je povrijeđena zaposlena osoba, prijavi Školskoj upravi, odnosno Ministarstvu prosvjete, što je i učinjeno.

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79