Drama u Tešnju: Muškarac pretukao bivšu suprugu pred njihovom djecom

Muškarcu u Tešnju izrečene su mjere zabrane u trajanju od tri mjeseca zbog napada na suprugu s kojom je u procesu razvoda i to nakon što je došla po djecu koja su joj trebala biti vraćena nakon odmora u Bosni i Hercegovini i povratka u Njemačku.

Redakciji portala Klix.ba obratila se M. S. iz Tešnja koja tvrdi da se 7. aprila uputila prema kući svog supruga u procesu razvoda kako bi preuzela djecu koja su kod njega prema ranijem dogovoru trebala biti od 22. marta do 1. aprila kako bi se majka s njima mogla vratiti u Njemačku gdje živi i radi.

Kako nam je rekla, dolaskom na adresu 7. aprila, njen suprug M. S. nalazio se s dvoje djece ispred kuće, iako je ranije tvrdio da se nalazi izvan države sa starijim sinom bez njenog znanja i pitanja.

U izvještaju koji nam je dostavila navodi se da je potom majka M. S. normalnim tonom zatražila djecu, nakon čega joj se suprug obratio pun bijesa uz verbalni i fizički napad. Potom, njena sestra staje u odbranu, ali ju je suprug od M. S. gurnuo i počeo fizički napad na svoju suprugu s kojom je u razvodnom procesu, a sve u prisustvu svog oca S. S.

U pokušaju da odbrani M. S. i njena sestra je zadobila nekoliko udaraca te joj zadaje lakše tjelesne povrede.

Sve se dešavalo u prisustvu djece od četiri ili pet godina starosti, te u jednom trenutku i 4-godišnji dječak pokušava stati u zabranu majka koja se uspijeva otrgnuti iz kanala gdje se nalazila te bježi u automobil.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK za Klix.ba su potvrdili da se ovaj događaj desio u Tešnju 7. aprila te da su dvije ženske osobe zadobile lakše tjelesne povrede. Muškarac, odnosno, suprug M. S. je nakon napada uhapšen i zadržan u policijskim prostorijama gdje su mu izrečene mjere zabrane, a čitav slučaj je predat u nadležnost tužilaštva.

Na kraju razgovora oštećena M. S. za Klix.ba je kazala da se trenutno nalazi u problemu da joj muž ne želi dati pasoše djece s kojima se treba vratiti u Njemačku s obzirom da joj ističe godišnji odmor, a u sve je uključen i Centar za socijalni rad.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79