Drama u zagrebačkoj školi: Roditelj prijetio nastavnici da će im se dogoditi Beograd

Policija u Zagrebu u utorak 9. 5., intervenisala je zbog prijetnji beogradskim scenarijem u školi, ali i pronalaska zabranjenih stvari kod jednog učenika.

Dječaku je pretražen dom, a incident je prijavljen ministarstvu obrazovanja iz kojeg poručuju:

“Ministarstvo nauke i obrazovanja zaprimilo je zahtjev Osnovne škole za pokretanjem psihološke krizne intervencije što je i realizirano. Direktorica Osnovne škole savjetovana je o postupcima zaštite učenika te je upućena da prijavi jučerašnji događaj sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima”.

Iz Preporoda, sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu, ističu kako se puno toga treba napraviti po pitanju sigurnosti u školama.

“Mi smo prije nekoliko dana u jednoj zagrebačkoj školi imali incident gdje je roditelj prijetio nastavnici da će im se dogoditi Beograd”, rekao je za RTL Željko Stipić i dodao da je do prijetnje došlo jer je učenik dobio ukor, piše Večernji.hr.

Podsjetimo, u jutarnjim satima prošle srijede dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 13-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba, prenose srbijanski mediji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79