Drama u Zenici: Usred noći u kući ranio dvije osobe, policija traga za akterom

U mjestu Brce kod Zenice sinoć se odvijala prava drama kada je u porodičnoj kući, vlasništvo K. Š. iz Zenice, došlo do pucnjave u kojoj su ranjene dvije osobe, saznaje “Avaz”.

Prema zvaničnim informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona, sve se odigralo sinoć iza 2 sata.

– Tom prilikom K. Š. je upotrijebio vatreno oružje prema dvije osobe inicijala I. J. i J. M., obje iz Zenice. Oni su usljed zadobivenih povreda prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica – kaže dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDK za “Avaz”.

Nakon opservacije na Odjelu urgentnog bloka, povrijeđenima su konstatirane teže tjelesne povrede.

– Akter pucnjave, K. Š. iz Zenice, nalazi se u bjekstvu, a patrole su na terenu i poduzimaju sve aktivnosti na njegovom pronalasku – ističu iz policije.

Sa cjelokupnim slučajem upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva ZDK, a brojni mještani naselja Brce bili su šokirani pucnjavom u komšiluku usred noći.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79