Dramatična potjera u Tuzli: U potjeri su povrijeđena dvojica policajaca, a uništen je policijski automobil

Oglušili se o policijsku naredbu da se zaustave.

Sedam osoba među kojima su i maloljetnici lišeno je slobode sinoć u Tuzli nakon dramatične potjere za “škodom octavijom” koja je jurila tuzlanskim ulicama.

Za automobilom koji je učestvova u prekršaju u Rudarskoj ulici, a potom se vozač oglušio o naredbe policije da se zaustavi, jurili su pripadnici MUP-a TK, ali i članovi specijane jedinice ove policijske agencije. Potjerala je počela kada se “škoda octavia” nastavila kretati u momentu kada je izdata policijska naredba da se zaustavi.

Nakon toga policijska patrola je krenula u potjeru da bi dolaskom na kružni tok kod kompleksa Mellain kroz prozor suvozač ispalio nekoliko hitaca. Nakon pucnjave su nakratko uspjeli umaći policiji. S obzirom na opasnost i rizik u tom trenutku u potjeru se uključila i Jedinica za specijalnu podršku MUP-a TK. Tokom potjere iz automobila u više navrata je pucano kroz prozor iz pištolja, piše Faktor.

Automobil koji je bježao policiji zaustavio se u Lipnici i iz njega su izašle četiri osobe, a jedna od njih je od sebe odbacila pištolj koji je kasnije pronađen u travi i za koji se ustanovilo da je bio gasni. Vozač u “škodi” u tom momentu krenuo je na vozilo MUP-a TK koji mu je bio za petama, a policajci su u namjeri da izbjegnu direktan sudar vozili unazad pri čemu su izgubili kontrolu nad vozilom, a zatim sletjeli u jarak.

Dva policajca lakše su povrijeđena u ovoj nezgodi dok je na vozilu pričinjena materijalna šteta. Vozač “škode” tako je umakao policiji. Zaustavljen je i uhapšen i naselju Plane. Uhapšena su njegova četiri saputnika te još dvije osobe u putničkom motornom vozilu “BMW” koje se dovode u vezu s ovim slučajem.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona dok su uviđaj obavili službenici odjeljenja krim-policije MUP-a TK koji će u saradnji sa Tužilaštvom sprovesti istragu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments