Dramatična potraga kod Hadžića: Pas Šmeki pronašao ženu bez svijesti

Velika potraga odigrala se u noći sa četvrtka na petak u Hadžićima.

Pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) stanice Sarajevo sinoć su u 23:22 sata alarmirani na dežurni telefon od pripadnika Policijske stanice Hadžići o nestaloj ženskoj osobi. Prijava je glasila – nestala je ženska osoba.

Dežurni tim i tim za potragu sa potražnim psom Šmekijem odmah je izašao na teren. Upravo pas Šmeki, ispostavit će se kasnije, odigrao je ključnu ulogu u pronalasku žene.

– Nakon incijalnog pregleda terena dobili smo informaciju o lokaciji dijela odjeće unesrećene osobe. Na lokaciji sa nalazio i potražni pas Šmeki koji nalazi dio stvari, a desetak metara niže u niskom rastinju paprata i borovnice Šmeki je pronašao osobu za kojim se tragalo, bez svijesti – saopćili su iz GSS stanica Sarajevo.

Žena je imala prisutne vitalne znakove. Pružena joj je pomoć i pripremljena je za transport – uz lopatasta nosila. Transport uz doktora i medicinsku brigu preko teško prohodnog makadama trajao je oko 30 minuta. Akcija je uspješno okončana u 3:20 sati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79