Dramatična scena na Bunici: U zadnji tren spasili maloljetnika od utapanja

Facebook/Screenchot

Na Facebook grupi “Bunica” objavljen je video snimak koji prikazuje muškarca kako prilazi u pomoć dječaku koji je bio u opasnosti na brzaku rijeke.

Objava na Facebook grupi “Bunica” pojašnjava tok nemilog događaja u kojem je dječak od 12-13 pokušavao da se zadrži na površini vode i iskoprca iz brzaka koji se stvorio na toj strani. Na tom mjestu sila vode je izuzetno jaka zbog nedostatka betonskih blokova i stvara duboke brzake.

U videu se vidi kako još jedan momak pokušava da zadrži dječaka blizu betonskog zida, ali se i on sam drži jednom nogom dok voda silno teče.

Srećom u pomoć je priskočio muškarac koji je snažno izvukao dječaka i spasio ga od potencijalne nesreće. Video spašavanja možete pogledati na linku.

 

“Ali, strah, grč, opuštenost djeteta nisu mu dali da ga sam izvuče, jer morao je čuvati i sebe zakačivši se jednom nogom za betonski blok koji je pod vodom, a i njega i boriti se protiv brzaka, pa je pozvao kolegu iz društva, inače momka koji je iz Južne Afrike, a u Mostaru pohađa koledž, te su na svu sreću uspjeli spasiti dijete, a i sebe. Molim vas, pričajte svojoj djeci šta je rijeka, šta je brzak, gdje smije plivati, a gdje ne, Bunica je prelijepa, iako ruku na srce ni nalik onoj od prije, al’ i dalje ima nešto posebno za sve nas. Juče je bio sretan kraj, potrudimo se da i svaki naredni bude takav…”, upozorila je majka dječaka na Facebooku.

U grupi također ističu da često nismo svjesni šta je rijeka i kako brzaci mogu biti opasni: vodostaji su i dalje visoki, voda je hladna i nikada nismo sigurni na kakav teren ispod površine možemo zateći.

Zahvaljujući momku koji je pozvao svog prijatelja u pomoć, na Bunici je ove sedmice spriječena tragedija.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79