Dramatične vijesti: Situacija u Srbiji iz vanredne prešla u katastrofalnu

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da “nema novih lekara” koji bi mogli da pomognu zdravstvenom sistemu Srbije u borbi protiv koronavirusa.

On je naveo da “ne može student volonter da radi sa najtežim slučajevima”.

Kon je za RTV Vojvodine rekao da je situacija širom Srbije kritična, posebno u Beogradu, gdje je “iz vanredne prešla u katastrofalnu”.

Upitan da li će trijaža biti sljedeći scenario za Srbiju, Kon je rekao da je još moguće da se to ne dogodi i da se nada da u Srbiji neće doći do toga da se pacijenti vraćaju kući jer im pomoć ne može biti pružena.

Kako je kazao, “koliko on zna”, još niko nije vraćen kući zbog nedostatka mjesta.

Upitan da li će biti ponovnog zatvaranja ili vanrednog stanja, Kon je rekao da se ne planira zatvaranje kao u martu i aprilu, niti vanredno stanje.

“Sada nema reči o uvođenju vanrednog stanja. U početku je to bilo potrebno, jer nam je virus bio nepoznat”, rekao je epidemiolog.

Iznio je da se sada razmišlja o većem skraćenju radnog vremena ugostiteljstva, o radu od kuće, vrtićima i nastavi u školama.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79