Dramatični snimci iz Prijedora: Dok vatrogasci gase požar, pucaju granate

Prava drama odvijala se jučer u Prijedoru nakon što je prijavljen požar pomoćnog objekta u kojem su se, između ostalog, nalazila i minsko-eksplozivna sredstva.

Požar je prijavljen oko 4.40 sati u ulici Nikole Luketića, a tokom intervencije prijedorskih vatrogasaca nekoliko njih je ekplodiralo.

Niko, srećom, nije povrijeđen, a pripadnici prijedorske Profesionalne vatrogasne jedinice uspješno su lokalizirali požar, te spriječili njegovo dalje širenje.

Nakon gašenja požara, uviđaj je obavila prijedorska policija, koja je utvrdila da je do požara došlo nehotično, prilikom korištenja neadekvatnog uređaja sa otvorenim plamenom.

– Daljim radom utvrđeno je da je R. R. u pomoćnom objektu držao minsko-eksplozivna sredstva. Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv njega će biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija – rečeno je iz PU Prijedor.

Iz policije su apelovali na građane da ukoliko imaju ili pronađu nelegalno naoružanje i minsko-eksplozivna sredstva, to prijave u policijsku stanicu.

Pogledajte kako je sve to izgledalo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79