Dramatično obraćanje Vučića: Nove traktorske kolone u Srbiji bi značile kraj srpske nacije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Beograd neće dozvoliti ugrožavanje srpskog naroda na Kosovu.

Vučić je istakao da će Beograd uvijek diplomatski da reaguje i pokuša da stvari na Kosovu riješi mirnim putem. U nadi da nikome neće “pasti na pamet da koristi oružje da bi protjerao srpsku živalj sa vijekovnih ognjišta”. Nove traktorske kolone u Srbiji bi značile kraj srpske nacije, dodao je.

Teška situacija

– Nemoguće je da Srbija to još jednom preživi. To više ne bi bio ožiljak, već kraj postojanja naše nacije. Mi to sebi više ne možemo da dozvolimo. Zato sam im bezbroj puta rekao, kao Boga vas molim, da se bilo ko ne igra sa ugrožavanjem mira i stabilnosti – rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je naveo da iz razumljivih razloga ne može da priča kako bi Srbija zaštitila Srbe sa Kosova. Međutim, dovoljno je spreman da i Albancima i svakom u međunarodnoj zajednici kaže da Beograd neće dozvoliti ugrožavanje srpskog naroda na Kosovu.

Vučić je rekao da se Srbija nalazi u veoma teškoj situaciji. Te da je jedina strana o kojoj može da razgovara o ovom problemu NATO, koji ima mandat na Kosmetu.

Razgovarao sa Jansom Stoltenbergom

– Razgovarao sam sa Jansom Stoltenbergom. Molio za poštovanje svega onoga što smo dogovorili u Briselu oko odlaska naoružanih formacija na sjever Kosova. Molio da se napravi vojska jer nemaju pravo po Rezoluciji 1244. Da li su čuli? Pa naravno da ne slušaju. Niti im je u interesu – rekao je Aleksandar Vučić.

Poručio je da Srbija u međuvremenu pravi veoma snažnu vojsku. Mnogo snažniju nego što je ikada bila.

– Ali da li nam je potreban bilo kakva avantura ili sukob sa NATO? Ni slučajno – poručio je Aleksandar Vučić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79