Dramatično u Mostaru: Porodicu izbacuju iz stana jer je dodijeljen drugoj osobi

Jutros je u mostarsku ulicu fra Didaka Buntića na stan porodice Smoljo pokucala policija.

Njihov stan, čija je vlasnica Snježana Smoljo, odlukom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, dodijeljen je Ljiljani Gašić.

Ali, vlasnica stana kaže kako se radi o čistom kriminalu i nasilju.

“Radi se o činjenici da je nad nekretninom (stanom) u mom vlasništvu, a koja se nalazi u Gradu Mostaru, izvršena gruba povreda vlasničkog prava u činjenici da je izvjesnoj Ljiljani Gašić, dodijeljeno stanarsko pravo osam godina nakon što smo kupili nekretninu”, rekla je Smoljo.

Stanarsko pravo je dodijeljeno aktom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja HNK-a 2007. godine, nakon čega je isti organ 24.3.2021. godine zaključkom o izvršenju naložio iseljenje vlasnika stana (mene), a samim tim i moje majke koja je već 22 godine korisnik predmetnog stana u mom vlasništvu, napomenula je vlasnica stanja Smoljo.

“Privatni posjed i pravo vlasništva ne može ometati niti svojatati niti jedna osoba pa tako ni institucija”, rekla je Smoljo.

Napominje da se radi o “demonstraciji sile i moći”, piše Hercegovinainfo.ba.

“Ovo je čisti kriminal koji se radi nama malim običnim ljudima. Mi nemamo moćnike i silnike koji nam mogu čuvati leđa, jer nemamo novca da ih potplatimo, pa nam se događaju stvari kakve se događaju. Taj silnik i moćnik koji je naredio moje istjerivanje iz mog vlasničkog posjeda je ministar Suad Hasandedić. On je taj silnik i moćnik koji potpisuje rješenja, bez obzira što u tom rješenju postoji klauzula koja je protuzakonita. Moj odvjetnik je našao proceduralnu grešku kojom se ruši sve ovo njihovo”, napomenula je Smoljo.

Nakon višesatne drame u mostarskom naselju Balinovac izostala je deložacija porodice Smoljo iz Mostara.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79