Draško Stanivuković najavio da će srušiti restoran Mileta Radišića

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković, predstavio je danas drugi izvještaja Tima za reviziju. Naveo je da je šokiran otkrivenim stvarima koje su počinjene u vrijeme prethodne administracije.

“Ovo je najbizarniji izvještaj koji ćete ikada čuti. Toliko je bizaran i nevjerovatan da je više za rubriku vjerovali ili ne”, rekao je Stanivuković.

Slučaj Akvana

Ugostiteljski objekat Akvana, koji je u tom trenutku u dugovima u iznosu od 10 miliona KM, angažovao je ljude koji nisu pjevači da pjevaju, naveo je.

Ugovorom o autorskom djelu jedna osoba je dobila 17 hiljada KM. Ta osoba je Dragana Ristić, pomoćnica ministra trgovine i turizma.

“Ugovor o honoraru je napisan na iznos od 13.000 KM, a isplaćeno je nevjerovatnih 17.000 KM za pjevanje koje se nikad nije desilo”, izjavio je Stanivuković.

I Draganina majka Jevrosima je uključena u čitavu situaciju. Ona je prema ugovoru trebala dobiti 2.000KM, a isplaćeno joj je 10.000 KM.

Akvana je isporučivala ketering u vrijednosti od četiri miliona po fakturi. Ketering je napravljen od hiljadu i 200 kilograma brašna.

“Dobro išta imamo kako je rađeno. Ovo je ketering koji je dovoljan za najveću pizzu na svijetu koja je samo za direktore i njihove bližnje i daljnje kumove, kazao je Stanivuković.

Kako je rekao, ni u snu nije pomislio da se neko svega ovoga može sjetiti.

“Mislili su da nikada niko neće doći ko će obračunati i ispostaviti račun tom ugostiteljskom objektu i svim drugima. Živjeli su taj život kao da im ništa ne može biti”, rekao je gradonačelnik Banje Luke.

Još objekata dovedeno u pitanje

Govorio je i o restoranu kojeg su sagradili Mile Radišić i njegova djeca koji se nalazi na imovini koja je gradska. Najavio je da će lokal biti porušen.

Tražili su da “prečešljaju” i zgradu u Picinom parku, koja je rana svih Banjalučana. Nisu dobili dozvolu.

“Izgradit ćemo sistem, grad koji neće razlikovati čiji si, ko si, kako se zoveš i prezivaš. Ili radiš pošteno ili nećeš raditi u ovom gradu, ma ko god to bio. Trebaju nas pustiti da vidimo Picin park. Ovo je pravda za porodicu Vulić i za sve Banjalučane koji su se borili za Park”, naglasio je Stanivuković.

Dodao je da ga ljudi iz gradske uprave zovu na kafu da mu objasne, ali sad je kasno za objašnjenja.

“Ovakvih objekata ima još. Mi smo tek počeli. Mora se od nečeg krenuti”, rekao je Stanivuković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79