Draško Stanivuković nastavlja borbu: Prozvao sestrića Milorada Dodika za uklanjanje nelegalnih bilborda

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, nedavno se dotakao građevinskog kriminala, spornih javnih nabavki, privatiziranja komunalnih službi i zloupotreba službenih dužnosti.

Tada je, između ostalog, spomenuo da u Banjoj Luci postoje 372 bilborda, od kojih su 159 lažno postavljena, za koje nije plaćena komunalna naknada, što je budžet ovog grada RS oštetilo za oko 255.000 eura.

Milion eura

Za četiri godine ta cifra iznosi “tričavih” milion eura.

– To je pet hiljada karata mjesečno za penzionere, samo na bilboardima, koji su javni – rekao je Stanivuković.

Međutim, Draško Stanivuković danas je na svom Facebook profilu napisao da je 15 bilborda već uklonjeno.

– Šta sve nećemo doživjeti!

Od 28 bilborda koji su nelegalno postavljeni i zapečaćeni, 15 ih je preko noći uklonjeno, od strane firmi koje godinama nisu plaćale komunalnu taksu. Ovi bilbordi kao što nisu sami od sebe postavljeni, isto tako nisu ni uklonjeni, zbog čega očekujemo i reakciju policije. Imamo načina da kroz ponude koje su ove firme davale, saznamo i čiji su.

Dokaz da žive u strahu

Ova slika je dokaz da oni žive u strahu od onoga šta još možemo otkriti. Nećemo stati dok ne pobijedimo ove loše pojave u našem društvu – napisao je Stanivuković u prvoj objavi danas na Facebooku vezanoj za ovu temu.

Uskoro se nadovezao i obavio još fotografija te javno prozvao firmu za koju misli da je uklonila bilborde. A vlasnik je, ni manje ni više, sestrić Milorada Dodika

Anticivilizacijski čin, fotografija na kojoj se jasno vidi kako radnici firme “DL plakat” uklanjaju svoje nelegalno postavljene bilborde.Firma “DL plakat” Bogoljuba Zeljkovića, sestrića Milorada Dodika, osim što godinama nije plaćala komunalnu naknadu, ne poštuje niti odluke inspekcije koja je neke i zapečatila, a iza sebe ostavljaju oštećenja na trotoarima i prljavštinu.

Vrata Gradske uprave za ovakav rad firmi bit će zatvorena, a ove fotografije su dostavljene i nadležnim institucijama radi utvrđivanja krivične odgovornosti. Sa ovakvim ponašanjem se mora stati – napisao je Stanivuković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79