Draško Stanivuković poručio: Srušit ćemo nelegalni restoran Dodikovog kuma

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, kazao je za portal “Avaza” da će 100 posto srušiti nelegalno sagrađeni restoran u vlasništvu Mileta Radišića. Uložena je žalba, ali, kako je rekao za “Avaz”, ništa ih u tome neće spriječiti.

– Ključno je reći da je to jedna vrsta ogromne, svekolike pravde koja dolazi u Banju Luku, Republiku Srpsku i cijelu državu. Imali ste porodicu koja je urušila jedan od najljepših parkova, zelenih površina, imate porodicu Radišić, čovjeka koji je kum Milorada Dodika, koji je rušio legalne objekte da bi gradio svoj nelegalni objekt – kaže Stanivuković na početku razgovora.

Kocka je bačena

Pojašnjava da valjda on kao gradonačelnik ima autoritet da poruši nelegalni objekt.

– Sagrađen je na zemljištu grada Banja Luka. Nema nazad. Nemoguće je napraviti korak nazad i to je pravda koja dolazi, pravda za porodicu Vulić, pravda za hiljade Banjalučana koji su protestirali protiv rušenja privatnih objekata, tog parka, uništavanje starog hrasta koji je bio i danas je jedan od simbola zelene Banje Luke – kaže gradonačelnik Stanivuković.

Potcrtava da je “kocka bačena”.

– Imamo nalog za rušenje, imamo sve dokaze da je to naša imovina. Sramota je da pune tri godine taj objekt tu stoji, a građen je na gradskoj zemlji i niko nije reagirao, nevjerovatno. Oni nisu vidjeli ni nelegalne bilborde ni objekte. Paradoks je da je Dodikov sestrić u Banjoj Luci izgradio nelegalne bilborde a kum nelegalni restoran. Tome mora doći kraj. U mom mandatu je odzvonilo svakome ko hoće tako da radi – kaže on.

Doći će jednog dana i do nas

Na kraju je otkrio i jednu anegdotu.

– Po entitetskim institucijama se priča da Stanivuković i tamo dolazi za godinu i po. Pa je tako jedna žena u drugoj instituciji na entitetskom nivou kazala: “Moramo provlačiti kartice, Stanivuković je to tako naredio, doći će on jednog dana i to pregledati”. Ovo djeluje motivirajuće. Danas ljudi u “Elektroprivredi” vode računa jer za godinu i po dana dolazimo i tamo i sve ćemo isto kao i u Banjoj Luci uraditi. Iskorijenit ćemo korupciju i kriminal u cijeloj državi – rekao je Draško Stanivuković za portal “Avaza”.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79