Foto: Ilustracija
Drina podnosi krivičnu prijavu protiv Stojanovića

Drina podnosi krivičnu prijavu protiv Stojanovića


Estradni menadžer Faruk Drina na Facebooku je objavio da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Igora Stojanovića, potpredsjednika entiteta Federacije BiH, člana SDP-a.

“Ko javno izaziva ili raspiruje nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju, razdor ili netrpeljivost među konstitutivnim narodima i ostalima, kao i drugima koji žive ili borave u Bosni i Hercegovini, kazniće se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine”.

Pozvao je svoje prijatelje da mu se pridruže kao supotpisnici prijave.

“Igor Stojanović potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine je 12.septembra 2024.godine na društvenoj mreži X (Twiter) postavio tekst, citiram: “Ima li neko da objasni patriotizam SDA? Spremni su odreći se 78 posto teritorije države BiH, da bi imali islamsku republiku na 22 % teritorije BiH! Koji to mozak vodi?”

Na osnovu navedenog smatramo da je imanovani Igor Stojanović počinio krivično djelo iz čl.145a tč.1 KZ BiH koji glasi:

“Ko javno izaziva ili raspiruje nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju, razdor ili netrpeljivost među konstitutivnim narodima i ostalima, kao i drugima koji žive ili borave u Bosni i Hercegovini, kazniće se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine”

Foto: Facebook

Faruk Drina i ostali



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija