Dritan Abazović oštro odgovorio: Beogradu treba biti jasno da je Crna Gora nezavisna država

Potpredsjednik vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas za podgoričke “Vijesti” da svima treba da bude jasno, naročito zvaničnima iz Beograda koji se poprilično bave Crnom Gorom u posljednje vrijeme, da je to nezavisna država koja samostalno odlučuje o svojoj sudbini i ne pristaje na poniženja.

Vučić: Kakve veze Srebrenica ima sa Crnom Gorom?

“Vijesti” podsjećaju da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je Rezolucija o Srebrenici protiv vitalnih interesa srpskog naroda, dok je predsjednik skupštine Ivica Dačić pozvao novoizabranog mitropolita crnogorski-primorskog, Joanikija, “da se uključi u rješavanje političke krize u Crnoj Gori i da se pozabavi Krivokapićem”.

Abazović je rekao i da ne postoji strah da će DPS da se vrati.

“Ne postoji strah za povratak starog režima. Bez obzira na neke nesuglasice, teške riječi ili nervozu, siguran sam da svi predstavnici parlamentarne većine neće prokockati historijski preokret koji se desio prošlog avgusta, kada je prvi put pokrenut demokratski točak. Naročito što pravu demontažu hobotnice tek očekujemo jer ona umnogome zavisi od pravosudnih organa koji su na putu svoje konsolidacije”, kazao je Abazović.

On je poručio da Crna Gora vodi “dobrosusjedsku politiku”.

“Apelujem na sve aktere da se manemo nacionalizma, neprijateljstva i prošlosti, jer nam to nije donijelo ništa dobro. Budimo posvećeni rješenju problema i mijenjajmo budućnost. Spreman sam na dijalog sa kolegama, što je u ovom trenutku prijeko potrebno”, zaključio je Abazović.

Izetbegović: Vučić se samozavarava da bilo koji Srbin i Srbija ne mogu biti krivi za počinjeno zlo. A krivi su!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79