Dritan Abazović predvodi delegaciju Vlade Crne Gore 11. jula u Potočarima

Stav Vlade Crne Gore o genocidu u Srebrenici je nedvosmislen, saopštio je premijer Dritan Abazović, dodajući da će predvoditi delegaciju crnogorske Vlade 11. jula na komemoraciji u Potočarima, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović je ugostio rukovodstvo Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, zajedno sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori, Branimirom Jukićem.

Članovi delegacije Organizacionog odbora zahvalili su Abazoviću na prijemu, podsjetivši na značaj njegove prošlogodišnje posjete Potočarima, nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Skupštini.

Tim povodom je, kako se dodaje, Organizacioni odbor na čelu sa Hamdijom Fejzićem pozvao je Abazovića da i ove godine, prisustvuje komemoraciji 11. jula u Potočarima.

“Gosti su zahvalili na tome što je peta sjednica 43. Vlade počela minutom ćutanja povodom sjećanja na deportaciju muslimanskih izbjeglica u Herceg Novom 1992. godine”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su se sagovornici saglasili da žrtve genocida u Srebrenici zaslužuju najveći pijetet i da tragični događaji iz prošlosti služe kao važna lekcija, kako se ovakvi događaji ne bi ponavljali u budućnosti.

“Predsjednik Vlade je istakao da je stav Vlade o genocidu u Srebrenici nedvosmislen, naglasivši da će i ove godine 11. jula predvoditi delegaciju Vlade na komemoraciji u Potočarima”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici, kako se dodaje, zaključili su da suživot, međusobno uvažavanje i poštovanje sjećanja na sve žrtve nedvosmisleno je rješenje za evropsku budućnost Zapadnog Balkana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79