Dritan Abazović stigao na sud: Počinje mu suđenje

Ročište u Osnovnom sudu u Ulcinju, po tužbi bivšeg pomoćnika Uprave policije Zorana Lazovića protiv bivšeg premijera Dritana Abazovića, počelo je danas.

Jake policijske snage

Suđenje obezbjeđuju jake policijske snage.

Ispred zgrade suda su i visoki funkcioneri Građanskog pokreta URA, partije čiji je Abazović predsjednik.

Pred Ulcinjskim sudom nalazi se šest tužbi koje je podgorički advokat Zoran Piperović podnio protiv Abazovića kao pravni zastupnik Lazovića, biznismena Ranka Ubovića, njegove kompanije “Bemax” i bivšeg suvlasnika te kompanije Aleksandra Mijajlovića.

Tužbe protiv Abazovića, pravni zastupnik Ubovića i Lazovića, podnio je „zbog toga što je premijer u više navrata iznio niz optužbi na njihov račun, a između ostalog, da su ‘planirali njegovu likvidaciju'”…

Spojene dvije parnice

Tokom pripremnog ročišta 22. juna ove godine pred sudijom Jovanom Jovanovićem, donesena je odluka da se zbog ekonomičnosti postupka dvije parnice spoje u zajednički predmet.

Tada su se u sudnici pojavili su Ubović i Lazović s advokatom Zoranom Piperovićem, dok su premijera zastupali punomoćnici Gzim Hadžibeti i Petar Martinović jer su, kako je objasnio advokat, smatrali da nije bio potrebno njegovo prisustvo tokom pripremnog ročišta.

Ubović i Lazović tuže premijera za naknadu nematerijalne štete, kojom traže po 21.000 eura naknade zbog povrede prava ličnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79