Droga iz Bosanske Gradiške pripremana za inostranstvo, vrijednost milionska

Zapljenom 460 kilograma skanka, pronađenog u policijskoj akciji “Storage” na području Bosanske Gradiške, dileri su ostali bez oko 2,5 miliona KM, koliko vrijednost te droge dostiže na inostranom tržištu, a kojem je, sumnja se, bila i namijenjena.

“Vrijednost te droge, po kilogramu, kod nas je oko 1.700 eura, tako da bi na našem tržištu ona vrijedila blizu 800.000 eura. Međutim, prema operativnim saznanjima, taj skank je pripremljen za prebacivanje preko granice. A čim pređe granicu, cijena je znatno viša. Već u Hrvatskoj cijena ide od 2.500 do 2.800 eura po kg”, otkrivaju izvori “Nezavinih”.

Naši sagovornici dodaju da vlasnici objekta, gdje je droga pronađena, žive u inostranstvu, te da su, s tim u vezi, provjere još u toku.

“Ovdje su bila privedena tri lica, koja su nakon kriminalističke obrade puštena na slobodu”, pojašnjavaju izvori “Nezavisnih”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79