Drugi dan bezuspješne potrage za radnicima: Nejasno pod kojim okolnostima su pali u nabujalu Bosnu

Drugi dan bezuspješne potrage za radnicima: Nejasno pod kojim okolnostima su pali u nabujalu Bosnu


Spasilačke jedinice angažovane na pronalasku dvojice radnika turske firme Cengiz Insaat završena je i danas bezuspješno.

Drugog dana potrage na rijeci Bosni bilo je angažovano sedam čamaca, a obale rijeke pretraživale su se i dronovima kako bi se pronašao bilo kakav trag koji bi dao nadu o mogućem pronalasku tijela radnika iz Turske ili pobliže dali lokaciju na kojoj bi se detaljnije pretraživalo.

“Timovi Interventne spasilačke službe Zenica su i danas s GSS-ovima iz Žepča i Zavidovića bili angažovani na pretraživanju korita rijeke Bosne za nestalim radnicima. Uz članove Kantonalnog službe spasavanja i Specijalne policije MUP-a ZDK pretražili smo obale rijeke Bosne od mjesta nesreće nizvodno do Žepča”, kazao je vođa Interventne spasilačke službe Zenica Ekrem Tuka.

Dodao je da radnici nisu pronađeni, ali da se potraga terena sutra nastavlja.

“Opadanje vodostaja rijeke Bosne otkriva nove površine obala i drugih dijelova korita rijeke, tako da će u narednom periodu biti povoljnija i preglednija situacija za pretragu”, dodao je Tuka.

Krim inspektori MUP-a ZDK pod rukovodstvom dežurnog kantonalnog tužioca obavili su uviđaj, obavljeni su razgovori sa svjedocima, a više informacija bit će poznato u narednim danima.

Inspektori su danas detaljno pregledali korpu iz koje su radnici pali u rijeku Bosnu, ali za sada nije poznato kako su radnici završili u rijeci, da li su bili vezani sigurnosnim pojasima za korpu ili je do nesreće došlo prilikom samog izlaska iz korpe.

Potraga za dvojicom radnika turske firme Cengiz Insaat bit će nastavljena sutra.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija