Društvo novinara BiH oprostilo se od poznatog novinara Tarika Helića

Društvo novinara Bosne i Hercegovine ostalo je bez još jednog svog člana. Sa velikim bolom u srcu danas se opraštamo od našeg dragog i cijenjenog kolege – Tarika Helića. Svoj dugogodišnji novinarski i voditeljski put, kolega Helić je započeo u devedesetim godinama u RTVBiH u redakciji informativnog programa.

Tada i sve do današnjih dana je svojim glasom, neponovljivim baritonom ovjekovječio niz emisija u kojima je kako autorski učestvovao tako i sa velikom voljom sarađivao sa nizom svojih kolega i kolegica. Uz veliko strpljenje nizale su se generacije koje su se uz ovog kolegu mogle naučiti ljepoti govora i jezika. Svoju ljubav prema Bosni I Hercegovini je pretočio u svakom svom govoru i radu, a rečenica – Svako dobro Bosno i Hercegovino – nikad više neće biti ista. Toj rečenici će nedostajati sva ljubav prema ljudim, dobrim ljudima ove države.

Zajednički ćemo se sjećati niza serijala, u redakciji Kulturno – zabavnog programa Federalne televizije: „Pjesmom kroz gradove“, „Subotom uvečer“, „Legende BH sevdaha“, Jutarnji program „Dobro jutro“…

U program Radija Bosne i Hercegovine i Radija Federacije Bosne i Hercegovine je budio i razbuđivao slušateljke i slušatelje svojim glasom dugi niz godina. Dopisnici širom Bosne i Hercegovine sjećat će ga se kao kolegu u kojem su uvijek imali podršku u svome radu, i ono najbitnije – uprkos fizičkim udaljenostima – toplu ljudsku riječ.

Emisije Radija Federacije Bosne i Hercegovine “Naši ljudi” i “Priče za dobar dan” “U fokusu” nikad više neće biti iste bez poruke koja je za Tarika bila moto života – Svako dobro. Kako njegove kolege kažu – Njegovi osmijesi i ljubav koje je nesebično utkao ostaju zauvijek upisani na najsjajnijim stranicama Federalne radio televizije.

Tarik Helić rođen je 03. avgusta 1963. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79