Državljanin BiH i Srbije preko granice pokušao prenijeti 15.450 evra

Službenici Granične policije BiH za vikend su spriječili pokušaj nezakonitog prenosa 15.450 evra na MGP Rača pri izlasku iz BiH.

Novac je otkriven prilikom pregleda R.S. (1965.), državljanina BiH i Republike Srbije, koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju za prenos novca preko državne granice, saopštila je u ponedjeljak Granična policija BiH.

Službenici Jedinice granične policije Trebinje u nedjelju su oduzeli falsifikovanu putnu ispravu Belgije prilikom pregleda stranog državljanina, a za koju je utvrđeno da se potražuje i kao ukraden/izgubljen dokument. Prethodno je strani državljanin otkriven u ilegalnom prelasku državne granice, bez ikakvih identifikacionih dokumenata, u graničnom pojasu na području Trebinja i izjavio da dolazi iz Alžira.

loading...

Prema naredbi tužioca Okružnog tužilaštva u Trebinju strani državljanin je lišen slobode. U skladu sa Zakonom o strancima prekršajno je procesuiran i predat pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Dan ranije, 13. januara, službenici JGP Brod oduzeli su dvije iskaznice za vozača za koje postoje osnova sumnje da su falsifikovane pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prelazu Brod.

Teretnim motornim vozilima upravljali su D.K. (1986.), državljanin Republike Hrvatske i M.O. (1984.), državljanin BiH, navodi se u izvještaju.

Komentari