Državljanin BiH lišen slobode u Italiji zbog pokušaja prodaje kćerke za udaju

epa05983376 An Italian police officer gestures to hold back traffic and pedestrians while a Police bomb disposal expert (unseen) is about to check an abandoned bag found along the 'Via della Conciliazione' avenue leading to St. Peter's Square at the Vatican (background), in Rome, Italy, 23 May 2017. Police are performing security operations ahead of a private audience for US President Donald J. Trump by Pope Francis, scheduled for 24 May at the Vatican. EPA/MASSIMO PERCOSSI

Italijanske vlasti saopštile su danas da je jedan državljanin Bosne i Hercegovine uhapšen zbog navodne prodaje svoje kćerke za preko 10.000 eura radi udaje za rođaka.

Vlasti su navele da se radi o prvom takvom hapšenju na osnovu novog zakona o borbi protiv prisilnih vjenčanja. Hapšenje je izvršeno prije tri dana. Policija je spriječila taj dogovor i do vjenčanja nije došlo.

Policija je navela da je porodica živjela u romskom kampu za prikolice u Pizi. Italijanske vlasti su navele da je otac tukao kćerku staru 21. godinu i njenu mlađu sestru kada su se pobunile i davao im samo hljeb i vodu da jedu.

Otac je prema navodima ugovorio da uda svoju stariju kćerku za rođaka koji živi u istom kampu i planirao je da uradi slično sa mlađom kćerkom.

Istražitelji su naveli da su tajno snimili navodnu isplatu, prenosi N1.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments