Državljanin BiH priveden u Švicarskoj: Kada ćemo ovakvu vijest dočekati kod nas

U subotu 7. septembra, u 13.43 sati, portal najtiražnikeg švicarskog dnevnog lista Blick objavio je vijest koja je stajala “visoko” na internet stranici.

“Pripit Bosanac jurio 158 km/h pored policijske kontrole”, naslov je teksta koji opisuje događaj “neobičan” za švicarske prilike.

“Tokom kontrole brzine u Villmergenu, Kantonalna policija Aargaua zaustavila je 36-godišnjeg državljanina BiH koji je na cesti van naselja svoj automobil vozio brzinom od 158 km/h, na mjestu gdje je maksimalno dozvoljeno 80 km/h.

Kantonalna policija Aargau također je utvrdila da je Bosanac konzumirao opojna sredstva. Zatraženo je uzimanje uzorka krvi i urina”, piše Blick.

To nije sve. Automobil je zaplijenjen, vozač iz BiH lišen slobode, a državni tužilac Muri-Bremgarten odmah je otvorio krivičnu istragu protiv njega, stoji u saopćenju Kantonalne policije Aargau, prenosi RadioSarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79