Državljanin BiH provalio na gradilište, pa krao kablove i materijal: Prijeti  mu deportacija

Državljanin Bosne i Hercegovine (33) provalio je na gradilište u austrijskom Arnoldštajnu. Sve se desilo noćas oko 2:30 sati, kada je policija Vilaha dobila dojavu o provali. Štaviše, on je tokom provale presjekao kabal građevinskog krana, a ukrao i kablove sa nekoliko kolutova. Sa ukradenom robom uputio se prema Vilahu.

 

Inače, samu provalu je posmatrao stanar susjedne zgrade, koji je i pozvao policiju. Na osnovu opisa vozila kojim je pobjegao, policija je uspjela da ga pronađe i zaustavi na graničnom prelazu Vurcenpas. U automobilu je pronađena sva ukradena roba. On je odmah uhapšen i tokom saslušanja je priznao sve.

 

Nakon što je provjeren i u registru Savezne kancelarije za imigraciju i azil, sproveden u pritvorski centar u Vilahu. U saopštenju policije stoji da, ukoliko bude potrebno, deportovat će ga u BiH. On je iz građevinskog kontejnera ukrao vrijedan alat, građevinski materijal, ali i električne kablove.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79