Državljanin BiH uhapšen zbog šverca cigareta “ukradenih” iz Slobodne carinske zone

Državljanin BiH Bogdan Mirković uhapšen zbog šverca cigareta “ukradenih” iz Slobodne carinske zone u barskoj Luci, istražitelji na tragu organizatorima.

Po nalogu direktora Uprave prihoda i carina (UPC) Aleksandra Damjanovića inspektori su već jučer otpočeli kontrolu poslovanja Novog duvanskog kombinata (NDK) u Podgorici.

To je za “Vijesti” kazao potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović.

On je istakao da je upravo Damjanović, na sjednici Biroa za operativnu koordinaciju (BOK) održanoj prije dva dana, tražio češću kontrolu NDK koji se nalazi u slobodnoj carinskoj zoni.

– Veoma sam zahvalan direktoru UPC Aleksandru Damjanoviću jer su njegova ažurnost i kadrovske promjene koje je napravio odmah rezultirale otkrivanjem nelegalnih aktivnosti. Službenici UPC već po njegovom nalogu kontrolišu poslovanje Novog duvanskog kombinata, zbog sumnji da se i tamo obavljaju nelegalne aktivnosti – rekao je Abazović.

On je dodao da ne može nikoga da optuži bez dokaza, ali da ponašanje menadžmenta te kompanije nije kako treba.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79