Državljanin BiH uhvaćen s narkoticima, oružjem i falsificiranim dokumentima

Njemački policajci, koji su juče oko podne patrolirali glavnom stanicom u Gelzenkirhenu, imali su jedno krajnje neobične hapšenje.

Naime, dok su patrolirali pored njih je prošao putnik koji je za sobom ostavljao miris marihuane, zbog čega su mu prišli, zaustavili ga i legitimisali.

Ovaj 41-godišnjak prvo je pokazao hrvatske dokumente, koji su očigledno bili falsifikovani. Tokom detaljne provjere otkriveno je da se radi o državljaninu BiH.

Nakon pretresa u policijskoj stanici kod njega je pronađen kanabis, heroin, kao i nož. Pored ovoga, pronašli su mu i 4.100 eura, za koje nije mogao da objasni porijeklo. Takođe, kod njega je pronađena i bankovna kartica na tuđe ime.

U policijskoj stanici odrađena je i dodatna provjera otisaka prstiju, nakon čega je utvrđeno da je definitivno državljanin BiH, ali i da je bjegunac jer za njim traga javno tužilaštvo u Esenu zbog optužbe za tešku krađu. Štaviše, za njim postoje dva naloga za hapšenje, jedan iz juna, 2017. godine, a drugi iz novembra iste godine. On će sada odslužiti zatvorsku kaznu od 917 dana.

Pripadnici savezne policije oduzeli su mu narkotike, nož, novac, ali i falsifikovane dokumente. Protiv njega će biti podneseno više prijava za kršenje Zakona o naoružanju, Zakona o narkoticima, te pronevjeru i pranje novca. On je odmah sproveden u pritvorsku jedinicu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79