Državljanin Turske nakon pokušaja ubistva protjeran iz BiH

Pomenutom licu 3. marta izrečena je mjera protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriju Bosne i Hercegovine na period od 5 godina, te je nakon odslužene kazne preuzet od strane Službe i smješten pod nadzor u Imigracioni centar

U pratnji službenika obezbjeđenja Službe za poslove sa strancima 23. marta udaljeno je sa teritorije Bosne i Hercegovine lice A.S., državljanin Turske i vraćeno u matičnu zemlju.

Imenovani je izdržavao kaznu zatvora u Kazneno popravnom zavodu Bihać u trajanju od tri godine i šest mjeseci po presudi Kantonalnog suda Bihać, zbog počinjenog krivičnog djela „Ubistvo u pokušaju“ a i ranije je osuđivan u svojoj matičnoj zemlji.

Pomenutom licu 3. marta izrečena je mjera protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriju Bosne i Hercegovine na period od 5 godina, te je nakon odslužene kazne preuzet od strane Službe i smješten pod nadzor u Imigracioni centar.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos bezbjednosti BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79