Državljanin Turske pokušao izaći iz BiH s krivotvorenim dokumentima

Pregledom prtljaga na drugoj liniji graničnih provjera, kod njega su otkrivene krivotvorena vozačka dozvola i lična karta Danske

Službenici Jedinice granične policije Aerodroma Tuzla, 13. novembra, na letu za Eindhoven oduzeli su tri falsificirana dokumenta Danske i to putnu ispravu, vozačku dozvolu i ličnu kartu.

Naime, prilikom kontrola pasoša, državljanin Republike Turske na uvid je dao krivotvoreni pasoš Danske, a pregledom prtljaga na drugoj liniji graničnih provjera, kod njega su otkrivene krivotvorena vozačka dozvola i lična karta Danske, kao i originalan dokument Turske na osnovu kojeg je i utvrđen njegov identitet, saopćeno je u nedjelju iz Granične policije BiH.

O događaju je obaviješten tužitelj Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, prema njegovoj naredbi krivotvoreni dokumenti su privremeno oduzeti. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79