Državna prvakinja Merjem nema novac za odlazak na SP, otac se oglasio

Merjem Džafić, mlada šahovska talentirana djevojčica iz Gračanice, suočava se s teškoćama u vezi s odlaskom na Svjetsko prvenstvo u šahu u Egiptu zbog nedostatka finansijskih sredstava. Otac djevojčice, Jakub Džafić, otkrio je za portal N1 da su napori za traženje sponzorstva ostali neodgovoreni.

Uprkos svojim impresivnim rezultatima i titulama, uključujući titule apsolutne federalne i državne prvakinje u šahu za mlađe uzraste, Merjem nema osiguranu podršku za učešće na Svjetskom prvenstvu. Porodica nije uspjela pronaći sponzore koji bi pomogli u finansiranju troškova putovanja, registracije, smještaja i drugih potrebnih troškova za takmičenje koje se održava u Egiptu.

Otac djevojčice je preko svog Facebook profila izrazio svoje razočaranje i frustraciju ovom situacijom. Izrazio je da, unatoč njenim iznimnim rezultatima i uspjesima, nema podršku koja joj je potrebna kako bi predstavljala Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom takmičenju. Naglasio je da su svi napori da se pronađu sponzori ostali bez odgovora.

Osim toga, otac je izrazio frustraciju i razočaranje što se, prema njegovim riječima, talentirani pojedinci ne dobivaju adekvatnu podršku u svojim nastojanjima. Naglasio je kako se trebamo bolje brinuti o svojim talentima kako bismo im omogućili da se razvijaju i postignu svoj puni potencijal.

Pokušavajući skrenuti pažnju na ovu situaciju, Jakub Džafić je poslao molbu i Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, ali nije dobio nikakav odgovor. Izrazio je svoje frustracije zbog poteškoća u komunikaciji i osjećaj da se talenti i njihovi potencijali ne cijene dovoljno.

Situacija oko Merjem Džafić bacila je svjetlo na potrebu podrške mladim talentima i naglašava važnost ulaganja u njihov razvoj kako bi mogli postići izvanredne rezultate na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79