Državni policajci imat će iste penzije kao njihove kolege s entitetskih i kantonalnih nivoa

Na današnoj sjednici Vlade FBiH u Mostaru usvojen je zaključak o ostvarivanju prava na penziju policijskih službenika u policijskim agencijama na nivou BiH, prema kojem je Federalni zavod penzionog i zdravstvenog osiguranja dužan postupati. Time su izjednačena prava policijskih službenika s državnog nivoa i njihovih kolega s nižih nivoa. Do sada su državni policajci imali niže penzije čak i do 600 KM, a sada je ova diskriminacija ispravljena.

Državni policajci (SIPA, Granična policija i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela) već godinama su upozoravali da su diskriminirani prilikom obračuna penzija, ali ih je država uporno ignorirala i probleme gurala pod tepih politike u Vladi FBiH.

Na današnjoj sjednici imenovani su i članovi Upravnog odbora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom Senad Pešto i Jasmin Hodžić prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79