Državni prvak će zbog brutalnog premlaćivanja dječaka u Mostaru ostati bez medalje?

Državni prvak će zbog brutalnog premlaćivanja dječaka u Mostaru ostati bez medalje?


Savez tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine odlučio je suspendirati Hamzu Harambašića, što znači da neće moći sudjelovati u takmičenjima i seminarima vezanim za tajlandski boks u zemlji, kao ni na međunarodnim natjecanjima izvan BiH. Ova odluka dolazi nakon što je Harambašić osumnjičen za brutalno prebijanje i teške ozljede dječaka, u incidentu koji se dogodio 11. avgusta kraj mostarskog Sportskog centra Kantarevac, uz poticanje maloljetne ženske osobe.

Prema informacijama, po završetku kaznenog postupka poduzet će se dodatne mjere, uključujući oduzimanje titule državnog prvaka i dugogodišnju suspenziju iz Saveza. Hamza Harambašić, koji je u trenutku napada bio stariji maloljetnik, nositelj je titule juniorski Muay Thai prvak Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, a ovu titulu osvojio je kao član kluba Reflex iz Mostara, koji ga je također suspendirao.

Trener kluba Reflex, Enko Alić, potvrdio je suspenziju za Bljesak.info, ističući da Harambašić do okončanja postupka ne može dolaziti na treninge niti se predstavljati kao član kluba.

Istraga Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) je u toku, a do sada su saslušane određene osobe. Advokatska kancelarija Dalipagić-Crnjac, koji zastupa pretučenog dječaka, poziva na brzu i zakonitu istragu zbog sigurnosti.

Savez tajlandskog boksa BiH naglašava kako su “strogo protiv bilo kakvog korištenja stečenog znanja van službenih natjecanja” te da će svi koji zlorabe sport biti najstrože kažnjeni, kako bi se zaštitili istinski sportaši i reputacija sporta.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija