Državni zastupnik Enver Bijedić uhapšen i odveden u SIPA-u

U akciji SIPA-e na području Tuzlanskog kantona odnosno Tuzle, Gračanice i Živinica, po naredbi Kantonalnog tužilaštva Tuzla danas je uhapšeno šest osoba.

Kako nezvanično saznajemo, među uhapšenima je i državni zastupnik i lider Socijaldemokrata Enver Bijedić i još pet osoba. Terete se za zloupotrebe položaja i više krivičnih koruptivnih djela. Tužilaštvo osumnjičene tereti za sklapanje štetnih ugovora u Rudniku soli Tuzla koji je u vlasništvu Tuzlanskog kantona sa privatnom firmom Minning i Drilling iz Gračanice. 

 – On je osumnjičen da je rukovodio tom grupom udruživanja radi činjenja krivičnih djela. Postoje dva krivična djela koja im se stavljaju na teret – potvrdio je danas Admir Arnautović, stručni savjetnik za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona. 

Pretresi  su obavljeni na šest lokacija svi su pod nadzorom SIPA-e. Nakon pretresa imovine u Tuzli, uhapšen je Bijedić i odveden na kriminalističku obradu u prostorije regionalnog Ureda SIPA-e u Tuzli. Osim njega do sada su zvanično uhapšene još dvije osobe.

Osim Bijedića, osumnjičeni su i Aziz Čačković, aktuelni direktor rudnika i član SD-a,te bivši direktor Rudnika soli Tuzla – Amir Sušić i predsjednik Nadzornog odbora Amir Tursunović. Očekuje se i hapšenje privatnih poduzetnika Dženan i Atif Mujkić iz kompanije Mining & Drilling iz Gračanice, koji su i dobili ovaj višemilionski posao prenosi Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79