Državni zatvor za reklame potrošio 3.000 KM, za ceremoniju otvorenja skoro 6.000

Državni zatvor u Istočnom Sarajevu, odnosno Zavod za izvršenje krivičnih sankcija Bosne i Hercegovine, lani je potrošio nešto više od 3.000 KM na reklame, a da zvanicama ništa ne bi falilo na otvorenju je za ceremoniju potrošeno skoro 6.000 KM.

Podaci su to koje su iz ove ustanove dostavili državnoj zastupnici Mirjani Marinković-Lepić na njen upit o troškovima reprezentacije tokom 2020. godine.

“Za troškove reprezentacije u 2020. godini zavod je utrošio 11.471 KM”, odgovorio je upravnik Siniša Perković na upit.

Osim spomenutih 5.795 KM potrošenih na ceremoniju otvorenja i 3.029 KM za kupovinu reklamnog materijala poput olovaka, upaljača, rokovnika…, u zatvoru su 1.648 KM potrošili na kupovinu vode za piće. Za ostalih 999,20 maraka platili su jela i pića na sastancima s direktorima ostalih kazneno-popravnih institucija te direktorom Instituta za javno zdravstvo. Naveli su da je susret bio vezan za vakcinaciju osoblja.

Govoreći ranije o ovoj temi, Marinković-Lepić nije krila iznenađenje visinom sredstava koja su državne institucije potrošile na reprezentaciju, pogotovo imajući u vidu činjenicu da su lani zbog pandemije radile smanjenim kapacitetima i da gotovo cijelu godinu zbog mjera zaštite nije bilo sastanaka uživo, već su uglavnom održavani online.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79