Dug put je pred njim: Miralem Šabić iz Konjica ide u Tursku na liječenje tumora

Dobri ljudi su se odazvali pozivu da pomognu junaku novog doba Miralemu Miki Šabiću iz Konjica. Iz Udruženja “Pomozi.ba” na Facebooku su napisali da je uplaćeno 10.000 KM iz njihovih programskih sredstava.

Podjećamo da Šabić, čovjek koji je u jeku pandemije koronavirusa besplatno vozio boce kisika iz Sarajeva do Konjica i time spasio na stotine života, boluje od teškog oblika tumora na mozgu.

Uplaćenim iznosom moći će otputovati u Tursku, tačnije Istanbul gdje mu ljekari daju nadu za ozdravljenje.

– Troškovi liječenja za Miralema su mnogo veći od ovog iznosa, stoga svi koji mu žele pomoći mogu to učiniti direktnim uplatama na njegov račun otvoren u BBI banci broj 141-506-13101977-79, za uplate iz BiH. Koliki je Mika čovjek mogu potvrditi svi koji su ga barem jednom sreli, a humanost i dobrota su dio njega. Dao je sebe i u doba pandemije koronavirusa. Od otvaranja izolatorija u Konjicu i pogoršanja epidemiološke situacije, svaki dan je volonterski spašavao živote obezbjeđujući dostavu kisika na relaciji Konjic-Sarajevo- Konjic, pa je dobio nadimak Mika kisikdžija.

Dobrovoljni je davalac krvi dugi niz godina, ratni vojni invalid koji je dva puta ranjavan, a od jednog teškog ranjavanja i rizične operacije po njega ostao mu je geler u plućima i danas.

Dobro se dobrim vraća, a mi vjerujemo da će naš Mika u potpunosti ozdraviti i činiti dobro drugima još dugo godina – piše na Facebook stranici Udruženja “Pomozi.ba”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79