Dugogodišnja kazna za monstruozan zločin: 267 putao silovao maloljetnu kćer

Dugogodišnja kazna za monstruozan zločin: 267 putao silovao maloljetnu kćer


Na Županijskom sudu u Splitu, 45-godišnji muškarac osuđen je na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina zbog serijskog silovanja svoje maloljetne kćeri.

Zločini su trajali pet godina, od jula 2018. do hapšenja u maju 2023. godine, tokom kojih je otac 267 puta zlostavljao svoju kćer.

Kada su napadi započeli, djevojčica je imala samo pet godina.

Sud je utvrdio da je počinitelj zlostavljao dijete u prosjeku jednom sedmično, a posljednjih mjesec dana prije hapšenja, napadi su postali još učestaliji, događajući se svaka dva dana.

Otac je zločine počinio iskorištavajući odnos povjerenja i ovisnosti koje je dijete imalo prema njemu zbog svoje rane dobi i nesposobnosti brige o sebi.

Prvi napad se dogodio u kampu, nakon čega su se zločini nastavili u njihovom stanu. Otac je kćeri zabranjivao kontakte sa bakom i djedom, koji su živjeli u istoj zgradi, te joj nije dopuštao da izlazi vani ili se igra s prijateljima bez njegove prisutnosti. Ako bi bio nezadovoljan njenim ponašanjem, tukao ju je po glavi i trbuhu.

Na čitanju presude, okrivljenik nije pokazao nikakvu emociju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija