Dunović poručio Vulinu “kao Srbin Srbinu”: Sa mnom ne možete podijeliti hljeb, a sigurno ni BiH

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović reagovao je na izjave Aleksandra Vulina, ministra unutrašnjih poslova Srbije.

– Vulinu nije jasno da Republika Srpska nije, i ne može biti, država. Bilda svoj ego objašnjavajući nam gdje može ili ne može da proslavi slavu, te podijeli hljeb. Sve su to, u najmanju ruku, neozbiljne priče, nedostojne nekoga ko se nalazi na ministarskoj poziciji u Srbiji.

Zaista je zabrinjavajuće što sa pozicije ministra unutrašnjih poslova Srbije Vulin danima upućuje opasne izjave spram Bosne i Hercegovine. Spominjanje “srpskog sveta” nije ništa drugo nego priča o “velikoj Srbiji”, te se postavlja pitanje da li je dotični uopće svjestan apsurdnosti svojih izjava i opasnosti koju one mogu prouzrokovati.

Omalovažavanje institucija Bosne i Hercegovine i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, pokušaj oživljavanja ideje “velike Srbije” i verbalizacija ličnih frustracija, nisu nešto što može biti na liniji dobrosusjedskih odnosa. Tužno je ko sve obavlja značajne funkcije u državnom vrhu Srbije.

Ministre Vulin, da vam poručim, onako, kao Srbin Srbinu:

– Sa mnom ne možete podijeliti hljeb, a sigurno ni Bosnu i Hercegovinu. Zaboravite svoje dječačke snove i posvetite se poslu za koji vas građani Srbije plaćaju. Bosnu i Hercegovinu ostavite na miru – navodi se u reakciji potpredsjednika FBiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79