Dupovac i Mutap danas u Tužilaštvu, ispred kantonalnog tužilaštva će se okupiti i porodica Memić

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su jučer zbog zloupotrebe položaja i ometanja istrage u slučaju “Memić” Hasana Dupovca, bivšeg načelnika za saobraćajne istrage MUP-a Kantona Sarajevo, te Ziju Mutapa, oca Alise Mutap, bivše Dženanove djevojke, koja je bila s njim u noći kada je u Velikoj aleji na Ilidži zadobio smrtonosne povrede.

Mutap i Dupovac jučer su, nakon hapšenja, prebačeni u SIPA-u na kriminalističku obradu, a danas će biti proslijeđeni Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, javlja Avaz.

Dupovac se sumnjiči da je nezakonito prisustvovao obdukciji tijela Memića, ali o tome nije sačinio službenu zabilješku.

Obavljeni su pretresi njihove imovine u Hadžićima, kao i imovine na Stupu, te u sarajevskom naselju Butmir. Prema nezvaničnim informacijama, SIPA je tražila dokaze koji se odnose na činjenicu da je uhapšeni Dupovac 2016. godine, odmah nakon nesreće na Ilidži, angažirao dvije osobe kako bi pronašle automobil Renault Clio, koji nema nikakve veze s nesrećom na Ilidži.

U tome mu je, navodno, pomogao i Zijo Mutap. Ovo vozilo koje su pronašli, iako se ne radi o policijskim istražiteljima, Dupovac je predao istražnim organima na daljnje postupanje.

Neće odustati

Otac i sestra Dženana Memića, Muriz i Arijana, sinoć su se putem Facebooka obratili javnosti te najavili da će danas zatražiti ostavku glavne kantonalne tužiteljice KS Sabine Sarajlije.

– Pet godina se borimo da bi za svoja djela bili kažnjeni oni koji su ih počinili i nećemo odustati. Danas je dobar dan, koliko jedan dan može biti dobar bez Dženana. Danas je pravda konačno pokucala na vrata i mi smo joj otvorili. Put je dug, ali nazire mu se kraj. Poručujemo svima, a posebno Alisi Mutap, da su došli ljudi koje nije strah da rade svoj posao – kazala je sinoć Arijana Memić.

Istakla je da porodica neće odustati sve dok svi umiješani u Dženanovo ubistvo ne budu izvedeni pred lice pravde najavljujući da će sutra predati zahtjev za ostavku glavne tužiteljice Tužilaštva KS Sabine Sarajlije.

Organizirani kriminal

Dženanov otac Muriz Memić također je najavio da se borba za istinom nastavlja.

– Ne bi državno tužilaštvo tek tako ušlo u ovo da nemaju dokaze da se radi o ubistvu. Državno tužilaštvo otvorilo je istragu o organiziranom kriminalu, samim tim će doći istraga za ubistvo… Očekujemo i nova hapšenja i da Dalida Burzić bude suspendirana – naglasio je Memić poručujući Sabini Sarajliji da nije profesionalac.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79