Dupovcu i Mutapu određen jednomjesečni pritvor

Nakon današnjeg ročišta koje je održano u Sudu BiH pred sutkinjom za prethodni postupak Tatjanom Kosović, odlučeno je da se osumnjičenim Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu odredi jednomjesečni pritvor, saznaje „Avaz“.

Oni se terete za krivična djela organizirani kriminal, nezakonito posredovanje i pomoć učiniocu poslije učinjena krivičnog djela.

Radi se prikrivanju dokaza nakon čega je istraga odvedena u pogrešnom pravcu te je ubistvo mladića Dženana Memića zataškano, a zbog saobraćajne nesreće su preocesuirani nevini ljudi Ljubo i Bekrija Seferović.

– Sud Bosne i Hercegovine je, u krivičnom predmetu Dupovac Hasan i dr. S1 2 K 039401 21 Krn, donio rješenje kojim je određen pritvor prema osumnjičenima Hasanu Dupovac i Zijadu Mutap, iz razloga propisanih članom 132. stav 1. tačka b) i d) Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine. Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže jedan (1) mjesec, računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 01.03.2021. godine, ili do nove odluke Suda. Osumnjičeni se terete za učinjenje krivičnog djela Organizovani kriminal iz člana 342. stav 1. i 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ FBiH) u vezi sa krivičnim djelima Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela iz člana 346. stav 1. KZ FBiH i Protuzakonito posredovanje iz člana 382. stav 2. istog Zakona – saopćeno je iz Suda BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79