Duraković o napadu na Osmana Mehanovića: Pretučen je i vrijeđan na nacionalnoj osnovi

U petak navečer, 23. juna, oko 23 sata u na parkingu u gradu Bratuncu od strane tri lica fizički je napadnut Osman Mehanović iz Bratunca pri čemu je zadobio teške tjelesne povrede.

19-godišnjeg mladića Bošnjaka trojica pijanih osoba pretukla na parkingu u Bratuncu

Ćamil Duraković, Srebreničanin i potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS, u izjavi za Radiosarajevo kazao je kako će sutra posjetiti mladića i kako će tražiti reakciju nadležnih zbog brutalnog napada.

“Ovo je sve rezultat retorike koju slušamo proteklih godina, prvenstveno retoriku predsjednika SNSD-a, sve to odašilje negativne reakcije. Mladić je izašao u grad kao i svi ostali njegovih godina, a pretučen je i vrijeđan na nacionalnoj osnovi.

Ovo svakako neće ostati na ovome, za početak, zašto Policijska uprava Zvornik o ovom događaju nije izvjestila javno? Zašto se to desilo, šta je preduzela bratunačka policija? Zašto u izvještaju policije nema ništa o ovom slučaju?

Želim da se zna da će se zbog ovog brutalnog napada reagovati”, rekao je Duraković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79