Duraković: Srbija se uvijek miješa u stvari koje se dešavaju u drugoj zemlji

Reporter N1 danas je razgovarao sa Ćamilom Durakovićem povodom organizacije ovogodišnjeg obilježavanja genocida u Srebrenici, a komentarisao je i usvajanje Rezolucije u genocidu u Crnoj Gori.

“Crna Gora je prije nekoliko dana jasno deklarisala svoju poziciju kada je u pitanju savremeni civilizovani svijet. Ovdje se to poistovjećuje sa tim jesu li oni za ili protiv toga da li je bio genocid, to stavljati na politički teren to nije bitno, ali priznavanje presuda međunarodnih sudova je ono što ih stavlja u one koji su dovoljno civilizovani da poštuju presude međunarodnih sudova“, kazao je Duraković.

“Vidimo ovaj cirkus u Srbiji što pokazuje da Srbija nosi tešku odgovornost s razlogom da se uvijek miješa u stvari koje se dešavaju u drugoj zemlji. Čuo sam neke izjave o tome šta “Crna Gora ima sa Srebrenicom”. Dakle, šta Srbija ima sa BiH ili sa Crnom Gorom. Mi u svakom slučaju pozdravljamo akt iz Crne Gore”.

Kako je dodao, ono što trenutno svjedočimo “jeste stvarna Srbija”.

“Svojevremeno je srbijanski parlament usvojio Deklaraciju o priznavanju zločina. Ovo što upravo svjedočimo u Srbiji je stvarna Srbija gdje manjinske stranke žele da učine ono što je učinila Crna Gora.

Rezolucija jeste politički akt, ali je opredijeljenje parlament CG i po meni, najvažnija delegacija koje će biti ovdje 11. jula su ovi poslanici koji su inicirali ovakvu rezoluciju. Nama je to jako važno iz razloga što je to zemlja regije, zapadne zemlje su to ranije učinile“.

“Kako će druge zemlje u okruženju reagovati, ostaje da se vidi”, dodao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79