Dušan Pekić Pinki umro je 2000. godine, a tek se danas saznao nalaz obdukcije

Dušanu Pekiću, iliti čuvenom Pinkiju, glavnom junaku filma Rane, ova uloga bila je prva, ali nažalost i posljednja, jer se njegov život prerano ugasio.

Dušan Pekić, koji je u filmu Rane sjajno odigrao Pinkija, jednog od dječaka čije je tmurno odrastanje u Beogradu kasnih devedesetih zabilježio reditelj Srđan Dragojević, preminuo je sa samo 19 godina.

Pekić je umro 2000. godine u Kraljevu, za vrijeme služenja vojnog roka.

Uzrok smrti do skoro nije bio objavljen, ali se onda oglasila njegova majka Milunka Tašić, koja je, kako kaže, tek nedavno smogla snage da pročita nalaz obdukcije. Javnost je godinama sumnjala da je u pitanju predoziranje, a prijatelji da je Pekić ugušen, piše Blic.rs.

“U obdukcionom nalazu piše da je smrt nastupila usljed gušenja, zbog udisanja želudačnog sadržaja. Nakon 18 godina sam se usudila da pročitam taj nalaz”, – izjavila je njegova majka.

“Dušan je bio omiljen u društvu, a i među ženskim svijetom. Imao je dosta simpatija i nekoliko djevojaka. Sa Anom je odrastao i ona mu je davala snagu. Jelena, njegova devojka, bila je puna života, kao i on”, ispričala je njegova majka Milunka Tašić.

“Živio je brzo i kratko, ali ispunjeno. Htio je da upiše glumu i bio je počeo da se priprema. Dušan je bio veličina jer je volio ljude. Bio je spreman da sve podijeli s drugima – odjeću, hranu, a kad nisu imali gdje dovodio je drugove da prespavaju kod nas”, dodala je ona.

Priča o dječaku koji je mogao da postane veliki glumac ostaje kao legenda.

Naime, Dušan Pekić je u Rane upao slučajno, pošto su ga iz producentske kuće uočili negdje u Zemunu i pozvali na audiciju. Bio je “običan klinac”.

Film Rane Srđana Dragojevića prati sudbinu dvojice dječaka iz Novog Beograda, Pinkija i Švabe, koji završavaju u svijetu kriminala. Švabu je glumio Milan Marić koji je kasnije otkrio da su on i Pekić bili veoma dobri prijatelji te da su mnoge mladenačke ludosti izvodili zajedno.

Gostovanje u Atini bilo je njegovo prvo putovanje u životu na koje je krenuo sa ekipom Rana, a Švaba je kasnije pričao da su se zajedno prvi put napili, otišli na ljetovanje…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79