Dva kilograma za pet maraka: Građani tvrde da se prodaju poklonjene hurme iz S. Arabije

Društvenim mrežama kruži slika kupljenog pakovanja hurmi na kojem jasno piše da su iste donirane od Saudijske Arabije. Jedan građanin Sarajeva je na svom profilu podijelio ovu sliku tvrdeći da se sporne hurme prodaju na Markalama.

“Sjećate li se onih naših hurmi za imunizaciju? Evo ih! Našao ih moj drug Sanid! Iako piše NOT FOR SALE i da su hurme dar Vlade i čuvara dvije svete džamije, Nj. E. kralja Salmana bin Abdul Aziz al Sauda, donirane hurme se uredno prodaju na Markalama, po cijeni od 5 KM za 2 kg. Halal lopovluk u mubarek danima.” – napisao je izvjesni Ibrahim Balić.

Korisnici društvenih mreža su se podijelili po ovom pitanju. Jedni misle da je u pitanju laž i obmana, drugi pak vjeruju da je neko zloupotrijebio donaciju i prodavao je.

Činjenica je ipak da nema jasnog dokaza koji pokazuje da se ova donacija prodaje, niti ko bi mogao biti optužen za tako nešto. Bilo kako bilo, sigurno je da će ova fotografija potaknuti nove rasprave na društvenim mrežama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79